Marius Coadă a pariat pe o fermă agroturistică în judeţul Brăila – Ferma de la Coadă şi după ce a dezvoltat iniţial doar partea de experienţe pentru copii ulterior a deschis şi un punct gastronomic local.
citește mai multMarius Coadă a pariat pe o fermă agroturistică în judeţul Brăila – Ferma de la Coadă şi după ce a dezvoltat iniţial doar partea de experienţe pentru copii ulterior a deschis şi un punct gastronomic local.
citește mai multLa Grisha, punct gastronomic local din Ghindăreşti (jud. Constanţa), şi-a deschis porţile la finalul lunii august anul trecut după ce Ioana Matei şi familia sa au decis să transforme casa bunicilor din localitatea constănţeană într-un loc de cazare şi într-un restaurant unde turiştii pot găsi preparate cu specific lipovenesc.
citește mai multRomânia poate deveni o destinaţie gastronomică, dar şi un important furnizor de hrană în Europa, dacă ar avea o strategie, un management şi un marketing performant şi ar rezolva problemele de bază cum ar fi inflastructura şi legislaţia greoaie care nu îi lasă pe mulţi fermieri să intre în legalitate. Aceasta este una dintre concluziile emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania şi Penny.
citește mai multFamilia Dumitru din Băleni (jud. Dâmboviţa) este unul dintre cei mai mari producători de legume din zonă şi alături de alţi 30 de producători din localitate livrează 95% din producţie către lanţul de magazine Lidl.
citește mai multHoria-Adrian Lupu, director general al Agra Asigurări, singurul jucător specializat în piaţa asigurărilor agricole, spune că din cele circa 8,4 milioane de hectare de teren arabil doar 2-2,5 milioane de hectare sunt asigurate.
citește mai multPrintre cei mai căutaţi şi cumpăraţi pepeni din România se numără Sugar Baby, acei pepeni cu coajă neagră care se bucură de o mare popularitate, fiind pe piaţă de la începutul sezonului, şi pepenii Crimson cu dungi, semitimpurii.
citește mai multProducţia de pepeni din acest an ar putea fi de sub 200.000 de tone, cu toate că doar în ultimii cinci ani s-a redus de trei ori, conform statisticilor naţionale.
citește mai multDăbuleni, cel mai mare bazin din ţară în care se produc pepeni, întinşi pe terenuri agricole de circa 2.000 de hectare, adică 20% din suprafaţa totală cultivată la nivel naţional, vrea să dea o nouă identitate pepenilor. Mai precis, celebrul pepene de Dăbuleni ar putea deveni produs cu Indicaţie Geografică, fiind primul produs din această categorie atestat astfel din România.
citește mai multStrăinii au dat de gustul dulce al pepenilor din România. Astfel, Mihai George, preşedintele unui grup de producători adunaţi sub umbrela Pepeni de Slobozia Nouă, care cultivă 105 hectare cu pepeni în judeţul Ialomiţa, spune că vând în Cehia şi Polonia, dar au cereri mari şi din Spania.
citește mai multStrunga Winery, o cramă-butic din judeţul Iaşi, a reuşit să ducă vinurile în Belgia, Polonia, Italia, Suedia şi Anglia, la cinci ani distanţă de la punerea primei sticle de vin pe piaţă. Astfel, Florin Stegariu, proprietarul cramei, este încrezător că valoarea exporturilor va creşte.
citește mai mult