Business Internaţional

Osama ben Laden era neînarmat când a fost ucis, iar fotografia cadavrului său este "atroce"

Osama ben Laden era neînarmat când a fost ucis, iar fotografia cadavrului său este "atroce"

Autor: Iuliana Enache - Mediafax

04.05.2011, 09:23 2693

Osama ben Laden nu era înarmat în momentul în care a fost ucisde comandourile americane, a afirmat marţi purtătorul de cuvânt alCasei Albe, Jay Carney, prezentând o nouă versiune a morţiiliderului Al-Qaida şi afirmând că fotografia cadavrului acestuiaeste "atroce", relatează AFP, citată de Mediafax.

În timpul acestui atac, "exista îngrijorarea că ben Laden se vaopune operaţiunii de capturare şi, de fapt, a rezistat (...) BenLaden a fost împuşcat. Nu era înarmat", a declarat Carney într-oîntâlnire cu presa.

Vedeţi aici imagini cufortăreaţa de 1 mil. dolari în care se ascundea BinLaden

De la anunţul operaţiunii conduse în noaptea de duminică spreluni în reşedinţa sa din Abbottabad, la circa 50 de kilometri nordde capitala pakistaneză, detaliile privind circumstanţele morţiilui Osama ben Laden au fluctuat.

Luni, principalul consilier al preşedintelui Barack Obama pentrucombaterea terorismului, John Brennan, a declarat că ben Laden s-aservit de o femeia ca scut uman.

Comandourile l-au găsit pe "ben Laden şi familia sa la etajul aldoilea şi al treilea al clădirii", a declarat Jay Carney.

Întrebat despre eventuala decizie de a face publice fotografiilecadavrului lui Osama ben Laden, purtătorul de cuvânt al Casei Albea răspuns: "Voi fi sincer, publicarea fotografiilor lui Osama benLaden după acest atac este sensibilă, şi evaluăm necesitatea de aface acest lucru".

Problema este să vedem dacă publicarea lor "serveşte saudeserveşte interesele noastre, nu numai aici, ci în lumeaîntreagă", a explicat el.

"Putem spune că este o fotografie atroce", a declarat el,refuzând să spună dacă a văzut-o.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO