Business Internaţional

Fiica lui Osama ben Laden confirmă că tatăl ei a fost împuşcat mortal de forţele americane - presă

04.05.2011, 12:32 569

Fiica lui Osama ben Laden susţine că tatăl ei a fost capturatviu şi împuşcat mortal de forţele speciale americane în primeleminute ale operaţiunii de la complexul din Abbottabad, au declaratoficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, citaţide Al-Arabiya, în pagina electronică.

Fiica în vârstă de 12 ani a lui ben Laden, care s-a aflatprintre cei şase copii salvaţi din complex, le-ar fi spusanchetatorilor pakistanezi că forţele americane l-au capturat petatăl ei viu dar l-au împuşcat mortal în faţa membrilorfamiliei.

În afară de recuperarea a patru cadavre ciuruite de gloanţe dincomplex, agenţiile de securitate pakistaneze au arestat două femeişi şase copii, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, după ceforţele americane au plecat cu elicopterul spre Afganistan. Uneleinformaţii sugerează că 16 persoane, inclusiv femei şi copii, aufost arestate în casă, majoritatea de origine arabă.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze adeclarat pentru Al Arabiya că membrii familiei lui ben Laden aufost transportaţi la Rawalpindi, în apropiere de Islamabad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO