Fiica lui Osama ben Laden confirmă că tatăl ei a fost împuşcat mortal de forţele americane - presă

Ziarul Financiar 04.05.2011

Fiica lui Osama ben Laden susţine că tatăl ei a fost capturat viu şi împuşcat mortal de forţele speciale americane în primele minute ale operaţiunii de la complexul din Abbottabad, au declarat oficiali din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze, citaţi de Al-Arabiya, în pagina electronică.

Fiica în vârstă de 12 ani a lui ben Laden, care s-a aflat printre cei şase copii salvaţi din complex, le-ar fi spus anchetatorilor pakistanezi că forţele americane l-au capturat pe tatăl ei viu dar l-au împuşcat mortal în faţa membrilor familiei.

În afară de recuperarea a patru cadavre ciuruite de gloanţe din complex, agenţiile de securitate pakistaneze au arestat două femei şi şase copii, cu vârste cuprinse între doi şi 12 ani, după ce forţele americane au plecat cu elicopterul spre Afganistan. Unele informaţii sugerează că 16 persoane, inclusiv femei şi copii, au fost arestate în casă, majoritatea de origine arabă.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate pakistaneze a declarat pentru Al Arabiya că membrii familiei lui ben Laden au fost transportaţi la Rawalpindi, în apropiere de Islamabad.