Business Hi-Tech

Boom de trafic pe reţelele de socializare după aflarea morţii lui Osama bin Laden

Twitter

Boom de trafic pe reţelele de socializare

Autor: Ştefan Vrabie

03.05.2011, 21:23 330

În primele ore după ce o echipă a trupelor maritime americaneSeals a atacat ascunzătoarea lui Osama bin Laden în Pakistan, omorând pe cel mai căutatom din lume, paginile Facebook pentru US Navy, Seals şi US Army auînregistrat vârfuri de activitate impresionante, scrie site-ulwired.com.

În ultima lună, paginile de Facebook ale trupelor americane auînregistrat în medie câteva comentarii pe zi, potrivit FanGager,companie de cercetare a brand-urilor online. Postările noi sunt ceamai importantă formă de măsurare a atractivităţii unui brand, spuneEran Gefen, directorul executiv FanGager, "deoarece este nevoie demai mult timp şi efort pentru a crea de fapt conţinutul şi să îlpostezi pe o pagină Facebook, decât să dai un "Like" sau să scriiun comentariu scurt".


Pagina US Navy de pe Facebook a înregistrat în medie 30 de postăripe zi în ultima lună. Luni erau 595.


Media postărilor făcute pe zi în ultima lună pentru pagina Facebooka armatei Americane (US Army) a fost între 50 şi 100. Luni auexistat 551 de postări noi.

Twitter a lansat câteva statistici despre traficul în timpulanunţului făcut duminică seară de preşedintele american BarackObama cu privire la moartea lui Osama bin Laden. "Duminică noapte am văzut cel maimare ritm de postări susţinut de Twitter vreodată. De la 10:45 şipână la 02:20 ET a existat o medie de 3.000 de mesaje pe secundă.La ora 11:45 ET am înregistrat 5.106 mesaje pe secundă, iar la11:45 când s-a încheiat discursul preşedinetului erau 5.008", audeclarat oficalii Twitter.
Twitter a lansat un grafic care arată traficul din timpul anunţuluilui Obama.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO