ZF 24

Senatorii au adoptat ordonanta de urgenta privind ratificarea scrisorii cu FMI

29.03.2010, 21:55 18

Senatorii au adoptat luni o ordonanta de urgenta a Guvernuluiprivind ratificarea scrisorii de intentie semnata in februarie deautoritatile romane cu FMI, pentru suplimentarea partii dinimprumut alocata Ministerului Finantelor Publice (MFP) cu 383milioane drepturi speciale de tragere, informeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta 10/2010 ratifica scrisorea de intentiesemnata la 5 februarie si aprobata de FMI la 19 februarie,modificand Ordonanta de urgenta 99/2009 privind ratificareaaranjamentului stand-by dintre Romania si FMI.

Senatorul PSD Gheorghe Marcu a remarcat, la dezbateri, ca inultimele zece luni Romania a semnat trei scrisori cu FMI, ceea ce,in opinia sa, arata ca Executivul nu are capacitatea de a prognozaevolutia indicatorilor economici.

El a apreciat ca actualii guvernanti nu au gasit un modelsustenabil de crestere economica si ca exista riscul de intrare aRomaniei intr-un cerc vicios al indatorarii. Mai multe despredezbaterile din Parlament cu privire lascrisoarea de intentie semnata de Guvernul Romaniei cuFMI cititi pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO