Senatorii au adoptat ordonanta de urgenta privind ratificarea scrisorii cu FMI

Ziarul Financiar 29.03.2010

Senatorii au adoptat luni o ordonanta de urgenta a Guvernului privind ratificarea scrisorii de intentie semnata in februarie de autoritatile romane cu FMI, pentru suplimentarea partii din imprumut alocata Ministerului Finantelor Publice (MFP) cu 383 milioane drepturi speciale de tragere, informeaza Mediafax.

Ordonanta de urgenta 10/2010 ratifica scrisorea de intentie semnata la 5 februarie si aprobata de FMI la 19 februarie, modificand Ordonanta de urgenta 99/2009 privind ratificarea aranjamentului stand-by dintre Romania si FMI.

Senatorul PSD Gheorghe Marcu a remarcat, la dezbateri, ca in ultimele zece luni Romania a semnat trei scrisori cu FMI, ceea ce, in opinia sa, arata ca Executivul nu are capacitatea de a prognoza evolutia indicatorilor economici.

El a apreciat ca actualii guvernanti nu au gasit un model sustenabil de crestere economica si ca exista riscul de intrare a Romaniei intr-un cerc vicios al indatorarii. Mai multe despre dezbaterile din Parlament cu privire la scrisoarea de intentie semnata de Guvernul Romaniei cu FMI cititi pe www.mediafax.ro.