ZF 24

Exportatorii şi importatorii: Deprecierea leului este temporară. Vrem stabilizarea cursului

30.06.2010, 14:55 18

Secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şiImportatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu, consideră cădeprecierea leului este temporară, întrucât nu sunt motive petermen mediu şi scurt pentru menţinerea acestui nivel, şi spune căexportatorii nu sunt fericiţi pentru că stabilitatea cursului este"singura ancoră" de la începutul crizei, informează MediafaxBusiness.

"Eu sunt sigur că este o depreciere de moment (...). Teoretic artrebui să fim fericiţi că a crescut cursul, dar nu suntem pentru căam avut experienţe în trecut când creşterile de curs au creat unentuziasm în rândul exportatorilor, care au început să semnezecontracte cu speranţa că vor şi încasa bani mulţi, iar când a fostsă încaseze (…) au constatat că între timp leul s-a apreciat şi dincauza evoluţiilor de curs am pierdut cam 7.000 de firme în ultimiidoi ani", a spus Ionescu la un seminar economic.

El a precizat că nu pledează pentru "această depreciere atât devoioasă" a leului, pentru că nu consideră că există motive petermen mediu şi lung pentru acest curs.

Totodată, Ionescu a arătat că nu este de acord cu o evoluţiebruscă a cursului, ci cu un nivel de 4,1 - 4,3 lei/euro, cuvariaţii temporare de ambele extreme ale intervalului. Citiţi maimulte pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO