Profesii

Vrei un job în străinătate? Cum să te angajezi în OLANDA

Vrei un job în străinătate? Cum să te angajezi în OLANDA

Autor: Adelina Mihai

09.05.2011, 18:19 1278

La finele lunii decembrie 2010, existau 38.855 de locuride muncă vacante la agenţia naţională pentru ocupareaforţei de muncă olandeză, la un număr de 490.497 de şomeriînregistraţi. Dintre aceştia, peste 173.000 erau şomeri de maipuţin de şase luni, ceea ce înseamnă că majoritatea au experienţăde lucru recentă. la agenţia naţională pentru ocuparea forţei demuncă olandeză, la un număr de 490.497 de şomeri înregistraţi.Dintre aceştia, peste 173.000 erau şomeri de mai puţin de şaseluni, ceea ce înseamnă că majoritatea au experienţă de lucrurecentă.

Vedeţi aici Ghidullucrătorului român în Olanda, elaborat de MinisterulMuncii

Cele mai multe locuri de muncă vacante erau în domeniuloperatorilor de maşini şi mecanici, unde existau 2.537 de joburidisponibile, urmate de reprezentanţi de vânzări comerciali şitehnic, cu 2.234 de joburi vacante. În top 10 poziţii cu cele maimulte locuri vacante se mai află meserii precum instalator/sudorsau asistent medical.

Restricţii: În Olanda un permis de muncă va fiacordat românilor şi bulgarilor numai dacă nu există candidaţidisponibili pentru acele posturi care să provină din Olanda sau dincelelalte state membre şi doar dacă angajatorul în cauză va asiguracondiţii adecvate de muncă şi cazare. Se pot acorda permisetemporare de muncă în sectoarele în care există deficit de forţă demuncă.

Sursa: Comisia Europeană

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO