Vrei un job în străinătate? Cum să te angajezi în OLANDA

Autor: Adelina Mihai 09.05.2011

La finele lunii decembrie 2010, existau 38.855 de locuri de muncă vacante la agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă olandeză, la un număr de 490.497 de şomeri înregistraţi. Dintre aceştia, peste 173.000 erau şomeri de mai puţin de şase luni, ceea ce înseamnă că majoritatea au experienţă de lucru recentă. la agenţia naţională pentru ocuparea forţei de muncă olandeză, la un număr de 490.497 de şomeri înregistraţi. Dintre aceştia, peste 173.000 erau şomeri de mai puţin de şase luni, ceea ce înseamnă că majoritatea au experienţă de lucru recentă.

Vedeţi aici Ghidul lucrătorului român în Olanda, elaborat de Ministerul Muncii

Cele mai multe locuri de muncă vacante erau în domeniul operatorilor de maşini şi mecanici, unde existau 2.537 de joburi disponibile, urmate de reprezentanţi de vânzări comerciali şi tehnic, cu 2.234 de joburi vacante. În top 10 poziţii cu cele mai multe locuri vacante se mai află meserii precum instalator/sudor sau asistent medical.

Restricţii: În Olanda un permis de muncă va fi acordat românilor şi bulgarilor numai dacă nu există candidaţi disponibili pentru acele posturi care să provină din Olanda sau din celelalte state membre şi doar dacă angajatorul în cauză va asigura condiţii adecvate de muncă şi cazare. Se pot acorda permise temporare de muncă în sectoarele în care există deficit de forţă de muncă.

Sursa: Comisia Europeană