Business Internaţional

Optimismul revine pe bursele europene. Principalii indici bursieri urcă cu până la 1%. Bursa de la Bucureşti îşi reduce din pierderi

Optimismul revine pe bursele europene. Principalii indici bursieri urcă cu până la 1%. Bursa de la Bucureşti îşi reduce din pierderi
08.08.2011, 10:54 889

Investitorii de pe bursele europene au redevenit optimişti dupăce BCE şi G7 au anunţat că vor lua toate măsurile necesare pentrustoparea crizei datoriilor.

Deşi au început ziua cu scăderi de până la 3%, pieţele şi-aurevenit, singurul indice care mai variază între plus şi minus fiindcel german.

Astfel, în jurul orei 11:00 (ora României) indicele britanicFTSE 100 a avansat cu 0,8%, în timp ce indicele francez CAC 40 aurcat cu 0,93%. Bursa din Frankfurt pare încă nesigură, indicelegerman DAX variind între -0,11% şi 0,3%.

Nici bursa de la Bucureşti nu a rămas insensibilă la evoluţiileinternaţionale, aceasta recuperând o parte din pierderileînregistrate în deschidere.

Indicele compozit BET-C a scăzut cu 2,10%, după ce în deschideredeclinul a fost de 4%. Indicele BET, al celor mai lichide zececompanii tranzacţionate la Bursă, a coborât cu 2,14%, în timp ceindicele BET-FI, care arată evoluţia societăţilor de investiţiifinanciare (SIF), a pierdut 2,38%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO