Optimismul revine pe bursele europene. Principalii indici bursieri urcă cu până la 1%. Bursa de la Bucureşti îşi reduce din pierderi

Ziarul Financiar 08.08.2011

Investitorii de pe bursele europene au redevenit optimişti după ce BCE şi G7 au anunţat că vor lua toate măsurile necesare pentru stoparea crizei datoriilor.

Deşi au început ziua cu scăderi de până la 3%, pieţele şi-au revenit, singurul indice care mai variază între plus şi minus fiind cel german.

Astfel, în jurul orei 11:00 (ora României) indicele britanic FTSE 100 a avansat cu 0,8%, în timp ce indicele francez CAC 40 a urcat cu 0,93%. Bursa din Frankfurt pare încă nesigură, indicele german DAX variind între -0,11% şi 0,3%.

Nici bursa de la Bucureşti nu a rămas insensibilă la evoluţiile internaţionale, aceasta recuperând o parte din pierderile înregistrate în deschidere.

Indicele compozit BET-C a scăzut cu 2,10%, după ce în deschidere declinul a fost de 4%. Indicele BET, al celor mai lichide zece companii tranzacţionate la Bursă, a coborât cu 2,14%, în timp ce indicele BET-FI, care arată evoluţia societăţilor de investiţii financiare (SIF), a pierdut 2,38%.