Business Internaţional

Moneda euro s-a apreciat luni faţă de dolar, datorită măsurilor anunţate de BCE

Moneda euro s-a apreciat luni faţă de dolar, datorită măsurilor anunţate de BCE

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

08.08.2011, 10:20 543

Moneda euro se apreciază luni faţă de dolar, după ce BancaCentrală Europeană (BCE) a anunţat măsuri de limitare a efectuluide contagiune a crizei datoriilor de stat, iar ţările G7 au promisacţiuni coordonate pentru a menţine stabilitatea pieţelor valutare,transmite Reuters.

Dolarul a fluctuat în apropiere de minimul istoric faţă defrancul elveţian, afectat de retrogradarea ratingului StatelorUnite cu o treaptă de către agenţia Standard & Poor's, laAA+.

Moneda euro s-a apreciat cu 0,3%, la 1,4313 dolari, după ce aatins un maxim al zilei de 1,4432 dolari.
Faţă de yen, moneda unică a avansat la 112,51 yeni/euro, de la112,16 yeni la finele şedinţei de vineri, însă s-a retras ulteriorşi se tranzacţiona luni dimineaţă în jurul nivelului de 111,63yeni.

Moneda japoneză şi francul elveţian, considerate active sigureîn perioade de corecţie, au fost propulsate de scăderile puterniceînregistrate pe bursele asiatice şi pe pieţele de mărfuri.

Euro s-a depreciat cu 0,2% faţă de franc, la 1,0855 franci/euro,uşor peste minimul record de 1,0719 franci atins vineri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO