Companii

Ce se mai întâmplă în agrobusiness. Cu programe de „plombare“ rămânem cu deficitul uriaş în industria alimentară. Avem nevoie de bani pentru investiţii în procesare

Ce se mai întâmplă în agrobusiness. Cu programe de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.04.2024, 00:07 512

România este unul dintre cei mai mari producători de cereale din Europa, lucru care şi susţine balanţa comercială în zona de agrobusiness, însă dincolo de acest capitol, România rămâne deficitară în multe sectoare ale industriei alimentare.

Astfel, din cauza lipsei de investiţii mai ales în zona de procesare, de strategii atât la nivel de ferme, companii, cât şi la nivel guvernamental, rafturile magazinelor sunt pline de produse de import.

„Avem nevoie de surse financiare solide, ideal fixe, nu de sume mici, care acoperă plata facturilor. Trebuie să fie susţinut capitalul românesc. Avem produse procesate importate, nu mai zic de legume, fructe. Câte probe neconforme apar la legumele din Turcia? În plus, trebuie să avem specializare. Ştiu să cresc porci, aia fac. Dacă pun legume, asta fac. Cel care ştie să facă producţie ar trebui să aibă un parteneriat cu cineva care face procesarea, industria să ia materie primă locală. Şi tot aşa“, crede George Scarlat, preşedinte în cadrul Comisiei de agricultură din Senatul României.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO