Business Internaţional

Bloomberg: Măsurile anticriză se mişcă prea greu pentru a ne proteja de un posibil nou crah în 2015

Bloomberg: Măsurile anticriză se mişcă prea greu pentru a ne proteja de un posibil nou crah în 2015
09.08.2010, 17:05 23

Sistemul financiar trece printr-o criză la fiecare 5-7 ani,spunea la începutul anului CEO-ul JP Morgan Chase, într-o audiereîn faţa unei comisii a Congresului, ceea ce înseamnă că următorulcrah s-ar putea produce până în anul 2015, cu mult înainte de a seproduce efectul măsurilor luate în prezent de guvernele lumii,scrie Bloomberg.

Multe din măsurile adoptate de Congresul american şi de cătreguvernele lumii, menite să atenueze şocul unor noi turbulenţefinanciare nu îşi vor face la timp efectul. Comisia de la Baselintenţionează să acorde băncilor până în 2018 să subscrie la noilenorme de siguranţă, în timp ce decizia impusă firmelor în privinţareducerii participaţiilor deţinute la fonduri de hedging şi fonduride investiţii va intra în vigoare de abia peste câteva decenii.

"Având în vedere experienţa noastră în privinţa proptitudinii şieficacităţii măsurilor guvernamentale în aceste situaţii, aş puteaspune că suntem descoperiţi în faţa unei noi crize, şi asta mă camsperie", spune Roy Smith, profesor de economie la Stern School ofBusiness, din cadrul universităţii din New York şi fost bancher laGoldman Sachs.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO