Business Internaţional

Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde de dolari peste noapte, mai mult decât salariul mediu pe o lună a 6 milioane de români

Cine este omul de afaceri care a câştigat 6,5 miliarde...

Autor: Iulian Tenchiu

04.05.2024, 02:22 50436

Numele celebrului miliardar francez Bernarn Arnault a devenit sinonim cu lumea luxului. În vârstă de 75 de ani, directorul general al conglomeratului francez de lux LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, sau, pe scurt, LVMH, şi-a construit averea pe parcursul a aproape patru decenii, creând un imperiu care include unele dintre cele mai cunoscute branduri din domeniul modei, bijuteriilor şi alcoolului, inclusiv Louis Vuitton, TAG Heuer şi Dom Pérignon.

În luna martie, el a recâştigat titlul de cea mai bogată persoană din lume, iar în prezent are o avere netă de peste 220 de miliarde de dolari, după ce acţiunile LVMH au crescut recent şi i-au adus miliardarului francez încă şase miliarde de dolari în conturi peste noapte, scrie Bloomberg.

Cea mai mare parte a averii lui Arnault provine dintr-o participaţie de 48% în LVHM, cel mai mare producător de bunuri de lux din lume. El deţine aceste acţiuni prin intermediul unor entităţi asociate cu Financiere Agache, o firmă cu sediul la Paris care supraveghează investiţiile lui Arnault şi ale familiei sale, potrivit raportului anual 2023 al LVMH.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO