Burse - Fonduri mutuale

Lupşan, Intercapital: Doar o măsură radicală ar readuce bursele pe o direcţie pozitivă

Lupşan, Intercapital: Doar o măsură radicală ar readuce bursele pe o direcţie pozitivă

Autor: Adrian Cojocar

22.09.2011, 14:14 1120

Adrian Lupşan, directorul adjunct al firmei de brokeraj Intercapital Invest, crede că bursele mature ar putea să mai coboare în toamna aceasta cu 10-12% de la actualele niveluri, fapt ce ar cauza pe bursa locală corecţii de peste 20%.

"Singurul remediu pentru situaţia actuală ar fi luarea de măsuri radicale atât în SUA cât şi în Europa şi mă gândesc la un bail-out major în jurul cifrei de 1000 de miliarde de euro sau poate chiar mai mult la nivelul sectorului bancar european care să repoziţioneze pieţele pe o direcţie pozitivă. Grecia nu a luat măsuri importante în ultimele luni şi mi-e greu să cred că o va face în următoarele săptămâni pentru a schimba percepţia pieţei", spune Lupşan.

El a precizat că până în prezent nu a existat o voinţă din partea politicului pentru rezolvarea problemelor privind datoriile statelor şi că probabil doar o panică pe pieţele de capital va pune presiune pe politic să pună în aplicare o soluţie concretă.

Bursele externe înregistrau după prânz scăderi semnificative, de 4,8% pe indicele francez DAX şi de 4,3% pe indicele german DAX.

Pe bursa locală, indicele BET pierdea 2,6%, iar BET-FI se corecta cu 2,8%.

În topul scăderilor se afla SIF Transilvania (SIF3), cu un declin de 5,4% şi al doilea rulaj de pe piaţă, de 0,9 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO