Business Internaţional

Bursa de la New York a încheiat şedinţa de miercuri cu cele mai abrupte scăderi din ultima lună după ce Rezerva Federală a atenţionat că economia este vulnerabilă

Bursa de la New York a încheiat şedinţa de miercuri cu cele mai abrupte scăderi din ultima lună după ce Rezerva Federală a atenţionat că economia este vulnerabilă

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

22.09.2011, 10:03 554

Bursa de la New York a înregistrat miercuri cele mai abrupte scăderi din ultima lună, după ce Federal Reserve a arătat că economia SUA este vulnerabilă la riscuri semnificative şi a luat noi măsuri de stimulare a economiei, transmite Reuters.

Indicele Dow Jones Industrial Average a închis în scădere cu 2,49%, iar Standard & Poor's 500 a coborât cu 2,94%, în timp ce Nasdaq Composite a pierdut 2,01%.

Vânzările au accelerat, iar rulajul a crescut în ultima oră de tranzacţionare, declinul fiind condus de bănci şi companiile de asigurări.

Acţiunile Bank of America au pierdut 7,5%, iar titlurile Prudential Financial au coborât cu 6,6%, în timp ce indicii celor două sectoare s-au retras cu peste 5%.

După cum se aşteptau economiştii, Federal Reserve a anunţat că va încerca să reducă costurile de finanţare din economie prin vânzarea de titluri de Trezorerie cu maturitatea pe termen scurt în valoare totală de 400 miliarde de dolari şi cumpărarea de titluri cu scadenţa pe termen lung în cuantum similar.

În plus, banca centrală a anunţat măsuri de susţinere a pieţei ipotecare prin investirea unor sume din creanţele ajunse la scadenţă în titluri de valoare compuse din credite ipotecare în loc de titluri de Trezorerie.

Investitorii se tem însă că măsurile Fed vor avea un impact limitat asupra creditării, într-o economie care pare să stagneze, după cum a observat şi banca centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO