ZF News

Un constructor auto coreean, odată falit, renaşte cu un SUV electric de 30.000 de dolari

Un constructor auto coreean, odată falit, renaşte cu un...

Autor: Daniel Belu

22.04.2023, 19:02 41529

KG Mobility Co., producătorul auto sud-coreean cunoscut anterior sub numele de Ssangyong Motor Co. înainte de a intra în faliment, încearcă să îşi relanseze norocul cu un vehicul utilitar sport electric de 30.000 de dolari, conform Bloomberg.

Constructorul auto a prezentat joi patru vehicule noi la Salonul Mobilităţii de la Seul, inclusiv Torres EVX, prima sa maşină electrică de când conglomeratul KG Group a cumpărat o cotă majoritară din firmă în septembrie 2022. Utilizând baterii fabricate de BYD Co, SUV-ul are o autonomie de 500 de kilometri (310 mile) cu o singură încărcare.

Acesta va fi disponibil în Coreea de Sud şi în Europa în a doua jumătate a acestui an. În Coreea, va avea un preţ mai mic de 40 de milioane de woni (30.700 de dolari), după aplicarea subvenţiilor.

"Am finalizat cu succes toate procesele pentru o restructurare şi acum avem un nou acţionar majoritar", a declarat directorul general Jeong Yong Won. "Vă promitem că nu ne vom mai prăbuşi niciodată".

O baterie LFP este din ce în ce mai populară în rândul producătorilor de automobile datorită siguranţei sale, a adăugat Jeong. SUV-ul se adresează sud-coreenilor mai tineri, care sunt îngrijoraţi de incendiile provocate de baterii, a spus el.

Constructorul auto îşi va menţine parteneriatul cu BYD pe termen lung, a declarat preşedintele Kwak Jaesun. Întrebat despre planurile europene de a reduce dependenţa de mineralele chinezeşti pentru vehiculele electrice, Kwak a răspuns: "BYD nu este singurul furnizor (de baterii) pentru noi".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO