Un constructor auto coreean, odată falit, renaşte cu un SUV electric de 30.000 de dolari

Autor: Daniel Belu 22.04.2023

KG Mobility Co., producătorul auto sud-coreean cunoscut anterior sub numele de Ssangyong Motor Co. înainte de a intra în faliment, încearcă să îşi relanseze norocul cu un vehicul utilitar sport electric de 30.000 de dolari, conform Bloomberg.

Constructorul auto a prezentat joi patru vehicule noi la Salonul Mobilităţii de la Seul, inclusiv Torres EVX, prima sa maşină electrică de când conglomeratul KG Group a cumpărat o cotă majoritară din firmă în septembrie 2022. Utilizând baterii fabricate de BYD Co, SUV-ul are o autonomie de 500 de kilometri (310 mile) cu o singură încărcare.

Acesta va fi disponibil în Coreea de Sud şi în Europa în a doua jumătate a acestui an. În Coreea, va avea un preţ mai mic de 40 de milioane de woni (30.700 de dolari), după aplicarea subvenţiilor.

"Am finalizat cu succes toate procesele pentru o restructurare şi acum avem un nou acţionar majoritar", a declarat directorul general Jeong Yong Won. "Vă promitem că nu ne vom mai prăbuşi niciodată".

O baterie LFP este din ce în ce mai populară în rândul producătorilor de automobile datorită siguranţei sale, a adăugat Jeong. SUV-ul se adresează sud-coreenilor mai tineri, care sunt îngrijoraţi de incendiile provocate de baterii, a spus el.

Constructorul auto îşi va menţine parteneriatul cu BYD pe termen lung, a declarat preşedintele Kwak Jaesun. Întrebat despre planurile europene de a reduce dependenţa de mineralele chinezeşti pentru vehiculele electrice, Kwak a răspuns: "BYD nu este singurul furnizor (de baterii) pentru noi".