ZF 24

WSJ: Noua tableta Apple va revitaliza presa scrisa

Noua tableta Apple va revitaliza presa scrisa
21.01.2010, 19:18 20

Tablet PC-ul Apple, care va fi lansat saptamana viitoare la SanFrancisco, va revolutiona industrii precum cea a ziarelor sau acartilor, asa cum asa cum iPod-ul a schimbat-o pe cea a muzicii,comenteaza The Wall Street Journal. In dezvoltarea nouluidispozitiv, seful Apple, Steve Jobs s-a concentrat asupra roluluipe care tableta il va juca in salile de clasa sau camine.

Tableta Apple va fi lansata pe 27 ianuarie la SanFrancisco.Dispozitivul va semana cu un iPod Touch mai mare si vaavea un ecran multitouch de 10,1 inchi (25,6 cm). Se va puteaconecta la internet wireless si va fi ca un computer, care vapermite utilizatorului sa navigheze pe internet, sa vizioneze filmesi emisiuni de televiziune, sa asculte muzica si sa citeascae-book-uri. Analistii sustin ca noul gadget Apple va avea tastaturavirtuala.

Apple se afla in negocieri cu diferite ziare si edituri pentru a-iconvinge sa fie parteneri in lansarea noului tablet, scrie The WallStreet Journal. Printre cei care au discutat deja cu reprezentantiigigantului american se numara The Wall Street Journal si The NewYork Times. Discutiile vizeaza introducerea unui abonament lunarpentru cei care vor citi ziarele de pe tableta. Acest lucru poateaduce venituri importante pentru presa scrisa, grav afectata derecesiune in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO