WSJ: Noua tableta Apple va revitaliza presa scrisa

Autor: Magraon Andreea 21.01.2010

Tablet PC-ul Apple, care va fi lansat saptamana viitoare la San Francisco, va revolutiona industrii precum cea a ziarelor sau a cartilor, asa cum asa cum iPod-ul a schimbat-o pe cea a muzicii, comenteaza The Wall Street Journal. In dezvoltarea noului dispozitiv, seful Apple, Steve Jobs s-a concentrat asupra rolului pe care tableta il va juca in salile de clasa sau camine.

Tableta Apple va fi lansata pe 27 ianuarie la San Francisco.Dispozitivul va semana cu un iPod Touch mai mare si va avea un ecran multitouch de 10,1 inchi (25,6 cm). Se va putea conecta la internet wireless si va fi ca un computer, care va permite utilizatorului sa navigheze pe internet, sa vizioneze filme si emisiuni de televiziune, sa asculte muzica si sa citeasca e-book-uri. Analistii sustin ca noul gadget Apple va avea tastatura virtuala.

Apple se afla in negocieri cu diferite ziare si edituri pentru a-i convinge sa fie parteneri in lansarea noului tablet, scrie The Wall Street Journal. Printre cei care au discutat deja cu reprezentantii gigantului american se numara The Wall Street Journal si The New York Times. Discutiile vizeaza introducerea unui abonament lunar pentru cei care vor citi ziarele de pe tableta. Acest lucru poate aduce venituri importante pentru presa scrisa, grav afectata de recesiune in 2009.