Burse - Fonduri mutuale

O nouă companie din România se pregăteşte să intre în clubul miliardarilor, după investiţii de 850 mil. lei

O nouă companie din România se pregăteşte să intre...

Autor: Georgiana Mihalache

30.04.2024, 00:08 8852

  Planul „The Future Together“ stabilit de companie vizează dublarea cifrei de afaceri până în 2030, adică circa 1 mld. lei.

Antibiotice Iaşi, cel mai mare produ­cător de medica­mente cu capital românesc, are un plan de investiţii totale de 850 mil. lei între 2023 şi 2030, pentru a ajunge la o cifră de afaceri de 1 mld. lei la finalul acestei perioade.

Compania a început deja investiţiile în platforma industrială de la Iaşi, a deschis o nouă unitate de producţie de creme, geluri, a pus în funcţiune o centrală cu panouri fotovoltaice, iar reprezentanţii producă­torului se uită în continuare după noi posibiliăţi de creştere. Planul este deja stabilit, însă în funcţie de ce apare nou, strategia companiei se adaptează.

„Accentul va fi pus pe modernizarea site-urilor de fabricaţie existente, dezvoltarea de noi fluxuri de producţie precum şi investiţii în cercetare. În plus, avem în plan investiţii pentru consolidarea infrastructurii noastre de producţie, modernizarea sistemelor de gestionare a apei şi a energiei, consolidarea inde­pendenţei energetice, precum şi îmbună­tăţirea capacităţii logistice a platformei“, a spus Ioan Nani, directorul general al Antibiotice Iaşi.

Sursele de finanţare sunt multiple şi includ atât ajutor de stat din partea Ministerului de Finanţe, împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI), cât şi surse proprii de finanţare. Antibiotice Iaşi este deţinută în proporţie de 53% de Ministerul Sănătăţii.

Şi resursele umane sunt trecute tot la capitolul investiţii, pentru a reuşi să producă medicamente care ajung la pacienţii români, dar şi srăini. Mai bine de o treime din businessul Antibiotice vine din vânzările pe pieţele externe, compania „cucerind“ pieţe de la cele mai mari, cum ar fi Statele Unite, până la zone din Africa şi Asia.

De altfel, Antibiotice Iaşi este şi cel mai mare angajator din producţia de medica­mene locală, cu peste 1.350 de oameni în echipă.

„Am încheiat parteneriate pentru învăţământul dual pe o perioadă de trei ani, la nivelul învăţământului superior şi tehnologic şi suntem activ implicaţi în definirea curriculei şi a procesului de evaluare”, a mai spus Ioan Nani.

Antibiotice Iaşi a trecut de 600 mil. lei cifră de afaceri în 2023, plus 7%, şi a dublat profitul, până la 81 mil. lei. Pentrru anul 2024, targetul este de 700 mil. lei la cifra de afaceri şi peste 100 mil. lei la profit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO