ZF 24

Un site de imobiliare: “Preturile de pe piata imobiliara vor incepe sa creasca abia in aprilie-mai 2010”

19.11.2009, 20:34 20

Preturile de pe piata imobiliara vor atinge punctul de jos infebruarie-martie anul viitor, urmand sa creasca abia dinaprilie-mai, estimeaza Gabriela Enescu, general manager al unuisite de intermedieri imobiliare, care a avut incasari de 50.000 deeuro anul acesta.

"Preturile vor mai scadea pana anul viitor, in februarie-martie,adica pana dupa alegerile prezidentiale si sarbatori", spuneEnescu, care s-a ocupat de relansarea site-ului care exista din2007.

Investitia de relansare a site-ului de imobiliare s-a ridicat la35.000 de euro si cuprinde mai multe aplicatii, precum verificareanumarului de telefon dintr-un anunt imobiliar (utilizatorul poateafla daca este al unui proprietar sau al unei agentii, prininterogarea unei baze de date de 12.000 de numere de telefon) sauevaluarea unui imobil (vanzatorii solicita oferte din parteacumparatorilor, vizualizandu-le doar pe acelea care depasesc unpret minim stabilit). De asemenea, site-ul mai include o sectiunede informatii in legatura cu notariatele, farmaciile, instalatorii,firmele de curatenie - si alte servicii, din anumite zone urbane,sectiune care este abia in curs de dezvoltare.

Printre competitorii casefaraintermediari.ro se numarasite-urile magazinuldecase.ro sau bazaruldecase.ro.

Mai multe portaluri imobiliare au introdus conceptul de"anunturi garantate" (adica verificate sa nu fie expirate sau omomeala a agentiilor imobiliare si totodata verificate caindeplinesc descrierea afisata pe site).

"In zilele noastre, cand majoritatea oamenilor isi dramuiescfiecare ban cheltuit si, mai ales, cand accesul la informatie siutilizarea internetului au devenit atat de facile, achizitia unuiimobil direct de la proprietar este o optiune convenabila si laindemana oricui", spune Gabriela Enescu.

Firma VV&G, care detine site-ul casefaraintermediari.ro simai are activitati in domeniul consultantei de management, a avutanul trecut incasari totale de 156.500 de euro si un profit de70.000 de euro, potrivit datelor Ministerului de Finante.

Anul acesta, proprietarii estimeaza o scadere a cifrei deafaceri cu pana la 30% si un rezultat net negativ, ca urmare ainvestitiilor facute.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO