ZF 24

Udrea vrea sa micsoreze aditionalele care umfla contractele statului. Berceanu nu vrea sa auda

10.03.2010, 09:42 25

O analiza ceruta de Elena Udrea a descoperit ca multe dincontractele Ministerului Dezvoltarii si Turismului au fost majoratecu 50% prin acte aditionale, informeaza Gandul.

Concluzia analizei cerute de Udrea e uluitoare: multe dintreactele aditionale la contractele gestionate de minis­terul condusde ea prevad majorarea sumelor platite de stat cu 50%. Procentulreprezinta nivelul maxim permis de legislatie. Udrea apreciaza ca"aditionarile se fac abuziv" si a decis sa limiteze cresterea prinanexe la doar 10% din valoarea initiala a contractului. Aceeasipractica exista si la Ministerul Transporturilor, lucru recunoscutde Adrian Ionescu, directorul Directiei Infrastructura Rutiera.

Dar cei de aici nici nu vor sa auda de micsorarea aditionalelor.Radu Berceanu declara ca "eu nu am pus aceasta problema". Inschimb, Dorina Tiron, directorul CNADNR, e transant: "ar fi onebunie". Diferenta de viziune poate fi explicata prin naturadiferita a beneficiarilor contractelor. In cazul lui Udrea, cei maiafectati vor fi, in special, primarii care au semnat contractepentru reabilitarea termica a locuintelor. La Drumuri, eventual vorsuferi regii asfaltului. Despre aditionalele contractelor semnate cuministerele din Romania cititi mai multe pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO