Udrea vrea sa micsoreze aditionalele care umfla contractele statului. Berceanu nu vrea sa auda

Ziarul Financiar 10.03.2010

O analiza ceruta de Elena Udrea a descoperit ca multe din contractele Ministerului Dezvoltarii si Turismului au fost majorate cu 50% prin acte aditionale, informeaza Gandul.

Concluzia analizei cerute de Udrea e uluitoare: multe dintre actele aditionale la contractele gestionate de minisĀ­terul condus de ea prevad majorarea sumelor platite de stat cu 50%. Procentul reprezinta nivelul maxim permis de legislatie. Udrea apreciaza ca "aditionarile se fac abuziv" si a decis sa limiteze cresterea prin anexe la doar 10% din valoarea initiala a contractului. Aceeasi practica exista si la Ministerul Transporturilor, lucru recunoscut de Adrian Ionescu, directorul Directiei Infrastructura Rutiera.

Dar cei de aici nici nu vor sa auda de micsorarea aditionalelor. Radu Berceanu declara ca "eu nu am pus aceasta problema". In schimb, Dorina Tiron, directorul CNADNR, e transant: "ar fi o nebunie". Diferenta de viziune poate fi explicata prin natura diferita a beneficiarilor contractelor. In cazul lui Udrea, cei mai afectati vor fi, in special, primarii care au semnat contracte pentru reabilitarea termica a locuintelor. La Drumuri, eventual vor suferi regii asfaltului. Despre aditionalele contractelor semnate cu ministerele din Romania cititi mai multe pe www.gandul.info.