ZF 24

Trichet: Cresterea economiei mondiale este una robusta. Guvernele trebuie sa stabilizeze situatia cheltuielilor bugetare

08.03.2010, 16:56 19

Cresterea economiei mondiale este robusta, imbunatatireasituatiei de pe pietele financiare aratand ca anumite masuriexceptionale de sprijinire a sectorului bancar pot fi retrase, adeclarat, luni, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE),Jean-Claude Trichet, informeaza Reuters.

Investitorii nu ar trebui sa interpreteze retragerea masurilorexceptionale ca semn al cresterii dobanzilor de politica monetara,a spus seful BCE, care a condus o reuniune privind economiamondiala organizata de Banca Reglementelor Internationale.

"As spune ca la nivel mondial perceptia este ca economia vaevolua pozitiv, iar cu exceptia unor corectii, cresterea a fostconfirmata ca robusta", a afirmat el.

Sefii bancilor centrale prezenti la intalnire, intre careguvernatorul Bancii Chinei, Zhou Xiaochuan, si cel al institutieisimilare din Japonia, Masaaki Shirakawa, au indemnat guvernele sastabilizeze situatia cheltuielilor bugetare, a adaugat Trichet.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO