Trichet: Cresterea economiei mondiale este una robusta. Guvernele trebuie sa stabilizeze situatia cheltuielilor bugetare

Ziarul Financiar 08.03.2010

Cresterea economiei mondiale este robusta, imbunatatirea situatiei de pe pietele financiare aratand ca anumite masuri exceptionale de sprijinire a sectorului bancar pot fi retrase, a declarat, luni, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, informeaza Reuters.

Investitorii nu ar trebui sa interpreteze retragerea masurilor exceptionale ca semn al cresterii dobanzilor de politica monetara, a spus seful BCE, care a condus o reuniune privind economia mondiala organizata de Banca Reglementelor Internationale.

"As spune ca la nivel mondial perceptia este ca economia va evolua pozitiv, iar cu exceptia unor corectii, cresterea a fost confirmata ca robusta", a afirmat el.

Sefii bancilor centrale prezenti la intalnire, intre care guvernatorul Bancii Chinei, Zhou Xiaochuan, si cel al institutiei similare din Japonia, Masaaki Shirakawa, au indemnat guvernele sa stabilizeze situatia cheltuielilor bugetare, a adaugat Trichet.