ZF 24

Toyota ar putea rechema in service-uri si modelele Prius, din cauza unor probleme la pedala de frana

05.02.2010, 12:39 29

Dupa ce a uluit pietele in urma cu doua saptamani cand arechemat in service-uri 2,3 milioane de masini pentru probleme lapedala de acceleratie, constructorul japonez Toyota ar putearechema si o parte din modelele hibride Prius din SUA si Japonia,de data aceasta din cauza unor probleme la pedala de frana, scrieBBC. Autoritatile americane investigheaza posibiledefectiuni la modeulul auto, dupa ce Toyota a admis ca ar puteaexista anumite erori de fabricatie la pedala de frana.

Surse apropiate discutiilor sustin ca Toyota si autoritatilepentru siguranta rutiera din Japonia se apropie de un acord pentrurechemarea Prius, desi ministerul Transporturilor de la Tokyo nuconsidera posibilele defectiuni ale modelului drept o problemamajora.

Compania ezita sa faca anuntul, intrucat decizia de acum douasaptamani a costat-o pana in prezent 30 de miliarde de dolari pebursa, prin scaderea cotatiei actiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO