ZF 24

Tampiza, Lukoil: Avantajul rezervelor locale este anulat de costurile mari de rafinare si de productivitatea scazuta a muncii

02.06.2008, 19:30 11

Lukoil Romania, una dintre putinele companii locale care are afaceri de peste un miliard de euro, spune ca lucreaza la o marja de 2,5% pe tona de combustibil comercializata, nivel care oricum nu permite recuperarea in timp util a investitiilor de sute de milioane de euro realizate pe piata de profil, iar o eventuala scadere a pretului la carburanti, la indemn politic, ar scoate compania de pe piata.

Constantin Tampiza, directorul general al Lukoil Romania, companie care controleaza 25% din piata de carburanti la egalitate cu grupul Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, explica faptul ca asa-zisul avantaj al Romaniei prin existenta unor rezerve de titei interne este anulat de costurile foarte mari de rafinare si de productivitatea redusa a muncii.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce crestere a afacerilor estimeaza Lukoil pentru acest an si ce asteptari are seful Lukoil Romania privind evolutia pretului barilului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO