ZF 24

Profiturile Enel in Romania au crescut cu 22%

28.03.2007, 12:29 17

Grupul de utilitati italian Enel in portofoliul caruia se afla companiile de distributie si furnizare a electricitatii Electrica Banat si Electrica Dobrogea a inregistrat pe piata locala profituri operationale (EBITDA) in valoare cumulata de 102 milioane de euro, in crestere cu 22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Cele doua companii au avut o contributie semnificativa la cresterea profitului operational al diviziei internationale a Enel, potrivit reprezentantilor grupului italian. Divizia internationala a Enel, al treilea mare grup de utilitati din Europa, a inregistrat un profit inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA), de 918 milioane de euro, in crestere cu 89,3% fata de anul 2005.
Prin intermediul celor doua companii, Enel a distribuit anul trecut pe piata locala o cantitate de energie de 7,3 TWh. Cota de piata a italienilor in Romania a ajuns la 12%, cele doua companii detinute, Electrica Banat si Electrica Dodrogea, deservind un numar de 1,4 milioane de clienti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO