Profiturile Enel in Romania au crescut cu 22%

Ziarul Financiar 28.03.2007
Grupul de utilitati italian Enel in portofoliul caruia se afla companiile de distributie si furnizare a electricitatii Electrica Banat si Electrica Dobrogea a inregistrat pe piata locala profituri operationale (EBITDA) in valoare cumulata de 102 milioane de euro, in crestere cu 22% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Cele doua companii au avut o contributie semnificativa la cresterea profitului operational al diviziei internationale a Enel, potrivit reprezentantilor grupului italian. Divizia internationala a Enel, al treilea mare grup de utilitati din Europa, a inregistrat un profit inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii (EBITDA), de 918 milioane de euro, in crestere cu 89,3% fata de anul 2005.
Prin intermediul celor doua companii, Enel a distribuit anul trecut pe piata locala o cantitate de energie de 7,3 TWh. Cota de piata a italienilor in Romania a ajuns la 12%, cele doua companii detinute, Electrica Banat si Electrica Dodrogea, deservind un numar de 1,4 milioane de clienti.