ZF 24

Pogea: Analizam posibilitatea aplicarii unor deductibilitati pentru veniturile de pana la 1.000 lei/luna

08.10.2009, 16:15 17

Sindicatele, patronatele si ministrul interimar al Muncii,Gheorghe Pogea, s-au intalnit astazi la sediul ministerului pentrua discuta despre salariul minim pe economie.

In urma discutiilor, care vor continua si saptamana viitoare,patronatele au spus ca e posibil sa reduca pretentiile cu privirela salariul minim pana la 705 lei, cu conditia aplicarii unordeductibilitati pentru veniturile de pana in 1.000 lei.

"De exemplu, daca avem o persoana cu salariu de 850 lei,angajatorul poate majora salariul pana la 1.000 lei fara ca pentrudiferenta de 150 lei sa plateasca impozit pe venit. O astfel demasura va duce la o scadere a bugetului provenit din impozite, darva creste bnugetul de contributii", a zis Pogea.

Aceasta masura ar putea fi aplicata incepand cu primele saseluni ale anului viitor, urmand ca ulterior sa aiba loc discutii cuprivire la recalcularea lor, a completat ministrul interimar.

In Romania, exista in acest moment 2,5 milioane persoane care ausalarii sub 1.000 lei.

Pogea a mentionat ca orice crestere a salariului minim peeconomie trebuie facuta avandu-se in vedere ca rata de crestere aacestuia sa nu fie mai mare decat cea a fondului de salarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO