ZF 24

Noile scuze pentru accidentele in care sunt implicate masinile Prius: "Acceleratia a fost de vina" sau "Nu au tinut franele"

Noile scuze pentru accidentele in care sunt implicate masinile Prius: "Acceleratia a fost de vina" sau "Nu au tinut franele"
19.03.2010, 10:52 35

"Acceleratia a fost de vina" sau "Nu au tinut franele" par a finoile scuze ale soferilor ale caror masini Prius au fost implicatein accidente. Cu toate acestea, scuzele care nu pot fi demonstratese soldeaza cu puneri sub acuzare.

Asa s-a intamplat si cu un sofer japonez care a dat vina pefrane pentru accidentul in care a fost implicat. Cu toate acestea,politia japoneza a recomandat punerea sub acuzare a acestuia, dupace "cutia neagra" a masinii nu a indicat niciun defect alsistemului electric, conform ABC News.

Soferul in varsta de 37 de ani a spus politiei ca a apasat pepedala de frana dar ca aceasta nu a functionat, masina sa lovindastfel un autovehicul oprit la stop.

Datele "cutiei negre" a masinii - un element care inregistreazaevenimentele din sistemul de bord al masinii -, trimise unuilaboratorator pentru analiza, au indicat insa ca franele functionaucorect.

Ultimul model Prius, cel mai bine vandut hibrid din lume, a fostrechemat in fabrica in urma detectarii unor probleme cu sistemul defranare care devenea momentan blocat in anumite conditii detrafic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO