Noile scuze pentru accidentele in care sunt implicate masinile Prius: "Acceleratia a fost de vina" sau "Nu au tinut franele"

Ziarul Financiar 19.03.2010

"Acceleratia a fost de vina" sau "Nu au tinut franele" par a fi noile scuze ale soferilor ale caror masini Prius au fost implicate in accidente. Cu toate acestea, scuzele care nu pot fi demonstrate se soldeaza cu puneri sub acuzare.

Asa s-a intamplat si cu un sofer japonez care a dat vina pe frane pentru accidentul in care a fost implicat. Cu toate acestea, politia japoneza a recomandat punerea sub acuzare a acestuia, dupa ce "cutia neagra" a masinii nu a indicat niciun defect al sistemului electric, conform ABC News.

Soferul in varsta de 37 de ani a spus politiei ca a apasat pe pedala de frana dar ca aceasta nu a functionat, masina sa lovind astfel un autovehicul oprit la stop.

Datele "cutiei negre" a masinii - un element care inregistreaza evenimentele din sistemul de bord al masinii -, trimise unui laboratorator pentru analiza, au indicat insa ca franele functionau corect.

Ultimul model Prius, cel mai bine vandut hibrid din lume, a fost rechemat in fabrica in urma detectarii unor probleme cu sistemul de franare care devenea momentan blocat in anumite conditii de trafic.