ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
21.07.2013, 20:00 185

Acţiunea zilei de vineri

Titlurile producătorului de mase plastice Prodplast Bucureşti (PPL) au făcut vineri obiectul unei tranzacţii în valoare de 163.800 de lei care a vizat 140.000 de acţiuni la un preţ în urcare cu 1,2% faţă de cotaţia din şedinţa precedentă.

În ultima perioadă principalul cumpărător al acestor titluri a fost firma Prodplast Imobiliare (PPLI), care a ajuns să deţină în urma achiziţiilor realizate săptămâna trecută un pachet de 15,7% din acţiunile Prodplast. De la începutul anului aceste titluri au crescut cu 7,3%.

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), care au continuat să scadă după ce ASF a avizat preluarea SAI Muntenia Invest de către SIF Banat-Crişana.

  • Titlurile SIF Moldova (SIF2), după ce fondul BT Invest1, din grupul Banca Transilvania, nu a reuşit să vândă pachetul reprezentând 2,5% din acţiunile SIF Moldova scoase la vânzare la preţul cerut, de 2,06 lei/titlu.

  • Acţiunile Impact Bucureşti (IMP) după ce Gheorghe Iaciu a depăşit pragul de control de 33% şi a anunţat că va lansa o ofertă publică obligatorie.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.07.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO