ZF 24

Jumatate din angajatii LaborMed vor fi trimisi, in decembrie, in somaj tehnic

04.11.2009, 16:54 21

Circa 250 de salariati ai LaborMed, reprezentand jumatate dintotalul angajatilor producatorului de medicamente, vor fi trimisiin decembrie in somaj tehnic, iar compania ia in considerarevarianta unor restructurari, ca urmare a reducerii preturilor lamedicamente si a introducerii taxei clawback, informeaza Mediafax.

LaborMed are in prezent aproximativ 500 de angajati.

"Compania a decis sa trimita in somaj tehnic, in decembrie,pentru o luna, 250 de angajati. Decizia a tinut cont si de faptulca dispunem de stocuri suficiente pentru a acoperi necesarulpietei, iar angajatii isi vor primi in continuare salariile. Luamin calcul posibilitatea de a face restructurari, dar pana acum nus-a decis nimic concret. Daca vom reduce numarul personalului, esteposibil sa ne ducem pe partea comerciala sau catre posturi maiputin importante, desi orice restructurare ne va afecta in aceeasimasura", a declarat, miecuri, intr-o conferinta de presa, AdrianStroilescu, business development director in cadrul LaborMedGroup.

Guvernul a aprobat la inceputul lunii octombrie o ordonanta deurgenta privind introducerea sistemului "clawback", prinintermediul caruia toti producatorii de medicamente care desfacproduse pe piata romaneasca trebuie sa contribuie la finantareasistemului public de sanatate cu o suma reprezentand intre 5% si11% din veniturile realizate in urma vanzarii produselor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO