ZF 24

Interstellar. Cum înveţi să priveşti din nou spre stele

Interstellar. Cum înveţi să priveşti din nou spre stele

Autor: ONE ONE

11.11.2014, 09:45 1265

În filmul Contact,  din 1997, Allie Arroway, personajul lui Jodie Foster, odată ajunsă în spatiu, priveşte în jurul ei şi spune: “Ar fi trebuit să trimită un poet în locul meu”. Aseară mi-am dorit şi eu acelaşi lucru, un poet care să descrie acest film. Pe bună dreptate: în faţa mea se desfăşura o poveste impresionantă despre speranţă, despre viaţă şi despre cum uităm să privim spre stele.

Trebuie să fac o confesiune din start:  nu m-am dat niciodată în vânt după filmele cu Batman, iar Inception m-a pierdut după primele 25 de minute. S-ar putea spune că nu sunt unul dintre aceia care au mers la film pentru că e un film de Christopher Nolan. Ba mai mult, la gândul că voi fi nevoită să stau în sala de cinema 3 ore, căci atăt durează filmul, mă furnica incomod. Totuşi, timpul a trecut atât de repede, încat mi-aş fi dorit încă pe atât doar să mai pot rămane în sala de cinema. 

Filmul are loc într-un viitor apropiat, unde Cooper, jucat impecabil de Matthew McConaughey, e un pilot vaduv cu doi copii, devenit de nevoie fermier. Acesta e recrutat de agenţia spaţială NASA (care funcţioneaza în secret) pentru o misiune de repopulare a unor posibile planete îndepartate, despre care se cunosc prea puţine date.

Mai multe detalii pe www.one.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO