ZF 24

Halalai îşi întăreşte echipa de la EximBank cu un trezorier format în ING

Halalai îşi întăreşte echipa de la EximBank cu un...

Autor: Razvan Voican

07.10.2013, 20:37 1232

Nicolae Albu (foto), 37 de ani, fost director de investiţii la Erste Asset Management (compania de administrare a fondurilor mutuale ale BCR), a fost desemnat să ocupe funcţia de director al Direcţiei Trezorerie şi pieţe de capital din banca de stat EximBank.

Postul rămăsese liber după plecarea Claudiei Alicuş. Deocamdată Albu a fost angajat pe o poziţie de dealer, urmând să fie avansat la rangul de director odată ce va obţine autorizaţia de la BNR. Eugen Grecescu rămâne chief-dealer al EximBank. Nicolae Albu şi-a început cariera în 1998 în ING Bank România, mai întâi la corporate şi apoi în zona pieţe financiare, unde a avansat până la poziţia de business manager. În perioada 2006 – 2007 a fost consultant financiar indepedent, iar în 2007 a fost recrutat de austriecii de la Erste.

WikiZF: Profilul companiei ING Bank

În prima jumătate a anului trecut el a fost pentru câteva luni directorul de cabinet al lui Cristian Sporiş în scurtul mandat al acestuia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor responsabil cu Trezoreria. Cei doi au fost colegi la Liceul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Apoi la ASE Sporiş a urmat cursurile Facultăţii de Finanţe-Bănci, în timp ce Albu a absolvit Relaţii Internaţionale. După experienţa de la Finanţe, Albu a încercat o afacere pe cont propriu în domeniul consultanţei financiare şi de afaceri, pentru ca din august 2013 să devină angajat al băncii de stat EximBank, al cărei şef, Traian Halalai, s-a format ca bancher tot în ING.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO