ZF 24

Goldman Sachs neaga ca ar fi pariat impotriva clientilor care investeau in derivate subprime

07.04.2010, 14:52 19

Cea mai profitabila banca din istoria Wall Street-ului, GoldmanSachs, a negat ca ar fi pariat impotriva clientilor sai pe piataderivatelor ipotecare, mentionand ca este "recunoscatoare" pentruasistenta venita din partea guvernului in timpul crizei de pepietele de credit, informeaza Business Week.

"Desi Goldman Sachs a avut pozitii pe piata produselor ipotecarein 2007, pozitiile short nu au reprezentat un 'pariu impotriva'clientilor nostri", au spus Lloyd Blankfein, CEO-ul bancii deinvestitii, si Gary Cohn, presedintele bancii, intr-o scrisoare incare se prezinta raportul anual al institutiei.

Goldman Sachs a raportat in anul fiscal 2007 un profit de 11,6miliarde dolari, nivel record la acea vreme, dupa ce a pariat capiata ipotecara subprime va inregistra un declin, chiar daca multidin clientii bancii inca achizitionau obligatiuni ce aveau la bazaderivate subprime. Pretul locuintelor a cazut cu 28% de la cel maiinalt nivel inregistrat in iulie 2006, ducand la cea mai puternicarecesiune din 1930 pana in prezent.

"Firma nu a generat venituri enorme sau profituri pariindimpotriva produselor relationate cu derivatele ipotecare", au scriscei doi. "Reducerea riscului relativ devreme a rezultat inpierderea mai putinor bani decat altii in momentul in care piatarezidentiala a inceput sa se deterioreze rapid".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO