ZF 24

Galleon ar fi platit bancilor de pe Wall Street milioane de dolari pentru a fi in avantaj

29.10.2009, 17:24 16

Fondul de hedging Galleon Group, al carui fondator a fost acuzatde insider trading, a platit 250 de milioane dolari bancilor de peWall Street anul trcut, primind in schimb informatii de piata lacare alti investitori nu aveau acces, informeaza FinancialTimes.

Galleon, care a investit anul trecut 7 miliarde de dolari, adevenit cunoscut cunoscut pentru presiunile pe care le faceaangajatilor unor banci in vederea obtinerii de informatii legate depiata, precum cererile mari de cumparare sau vanzare deactiuni.

Fondurile de hedging de pe Wall Street abordeaza in mod regulatbancile pentru a primi informatii legate de piata sau pentru ainchide pozitiile. Majoritatea bancilor interzic angajatilordivulgarea detaliilor legate de ordinele de cumparare/vanzare deactiuni ale unor clienti altor clienti.

Cu toate acestea, Galleon, primea in mod regulat informatiilegate de evolutia pietelor. Conform surselor citate de FinancialTimes, Morgan Stanley si Goldman Sachs erau cele mai importantesurse de informatii ale Galleon.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO