Galleon ar fi platit bancilor de pe Wall Street milioane de dolari pentru a fi in avantaj

Ziarul Financiar 29.10.2009

Fondul de hedging Galleon Group, al carui fondator a fost acuzat de insider trading, a platit 250 de milioane dolari bancilor de pe Wall Street anul trcut, primind in schimb informatii de piata la care alti investitori nu aveau acces, informeaza Financial Times.

Galleon, care a investit anul trecut 7 miliarde de dolari, a devenit cunoscut cunoscut pentru presiunile pe care le facea angajatilor unor banci in vederea obtinerii de informatii legate de piata, precum cererile mari de cumparare sau vanzare de actiuni.

Fondurile de hedging de pe Wall Street abordeaza in mod regulat bancile pentru a primi informatii legate de piata sau pentru a inchide pozitiile. Majoritatea bancilor interzic angajatilor divulgarea detaliilor legate de ordinele de cumparare/vanzare de actiuni ale unor clienti altor clienti.

Cu toate acestea, Galleon, primea in mod regulat informatii legate de evolutia pietelor. Conform surselor citate de Financial Times, Morgan Stanley si Goldman Sachs erau cele mai importante surse de informatii ale Galleon.