ZF 24

Fitch a confirmat ratingul "BBB" al KazMunaiGaz

15.01.2008, 17:45 18

Fitch Ratings a confirmat calificativul "BBB" acordat KazMunaiGaz pentru credite pe termen lung in valuta si moneda nationala, cu perspectiva negativa, precum si ratingul "F3" pentru datoriile pe termen scurt in valuta, dupa anuntul privind dublarea participatiei companiei la proiectul Kasagan, informeaza Mediafax.

Fitch a confirmat ratingurile acordate companiei nationale de petrol si gaze din Kazahstan, KazMunaiGaz, dupa ce aceasta a anuntat ca isi va majora participatia la zacamantul petrolier Kasagan de la 8,33% la 16,81%, pentru 1,78 miliarde de dolari, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Suma va fi platita in trei rate egale, din momentul inceperii productiei comerciale la zacamantul petrolier. Platile vor fi finantate din fondurile rezultate din proiect, dar sunt luate in considerare si alte alternative.

Interesul guvernului locale pentru majorarea participatiei GazMunaiGaz la proiectul Kasagan, operat in principal de companii internationale, poate fi explicat de importanta zacamantului pentru cresterea productiei de petrol a Kazahstanului.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO