ZF 24

Feldstein: Planul de austeritate al Greciei va esua. E posibil ca tara sa iasa din zona euro

Feldstein: Planul de austeritate al Greciei va esua. E posibil ca tara sa iasa din zona euro
17.03.2010, 11:15 18

Martin Feldstein, profesor la Universitatea Harvard si cel carein urma cu doua decenii a declarat ca euro se va dovedi a fi o"slabiciune economica", a declarat ca planul de austeritte alGreciei va esua iar tara ar putea fi nevoita sa paraseasca zonaeuro pentru a se ocupa de criza fiscala, informeaza Bloomberg.

Sub presiunea investitorilor si a oficialilor UE, premierulGeorge Papandreou spera sa reduca din cheltuielile bugetare care auajuns sa reprezinte 12,7% din PIB-ul Greciei, urmand ca pana in2012 procentul sa scada la 3%.

"Ideea conform careia Grecia ar putea ajunge de la un deficit de12% acum la unul de 3% peste doi ani este una fantezista in acestmoment", a spus Feldstein, care este si sfatuitorul de taina alpresedintilor americani, de la Ronald Reagan pana in prezent."Alternativele sunt fie intrarea intr-un default, parasirea (zoneieuro - n.r.) sau ambele".

Diagnosticul sau este in contra celui dat de presedintele BanciiCentrale Europene (BCE), Jean Claude Trichet, care considera castrategia Greciei este una "convingatoare", respingand astfel oricespeculatie "absurda" privind iesirea din zona euro a Greciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO