ZF 24

Erste va acorda credite micilor antreprenori din Romania

10.11.2009, 14:31 28

Grupul austriac Erste impreuna cu fundatiile Erste si Centrulpentru Dezvoltare Economica vor acorda credite micilor antreprenoridin zonele rurale si orasele mici din Romania, prin formarea uneisocietati mixte ce va purta numele good.bee credit IFN SA.

Astfel, good.bee Holding, o societate mixta formata de FundatiaErste si Erste Group, s-a asociat cu Fundatia Centrul pentruDezvoltare Economica (CDE), lansand in Romania good.bee credit IFNSA, in vederea creditarii clientilor neacoperiti de serviciibancare traditionale.

"Noua companie, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) creatain conformitate cu legislatia romaneasca, va oferi micro-credite siconsultanta in vederea creditarii clientilor neacoperiti deservicii bancare traditionale, precum si micilor antreprenori dinzonele rurale si din orasele mici, prin intermediul a zece birouriregionale care acopera 21 de judete", se arata intr-un comunicat albancii.

Compania va fi detinuta in proportie de 49% de good.bee Holdingsi 51% de CDE, aceasta urmand sa ofere creditare pentru activitatiin agricultura, comert, productie mica sau servicii. Plafonul maximde creditare este de 50.000 de euro pentru o perioada ce nu poatedepasi 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO