Erste va acorda credite micilor antreprenori din Romania

Ziarul Financiar 10.11.2009

Grupul austriac Erste impreuna cu fundatiile Erste si Centrul pentru Dezvoltare Economica vor acorda credite micilor antreprenori din zonele rurale si orasele mici din Romania, prin formarea unei societati mixte ce va purta numele good.bee credit IFN SA.

Astfel, good.bee Holding, o societate mixta formata de Fundatia Erste si Erste Group, s-a asociat cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica (CDE), lansand in Romania good.bee credit IFN SA, in vederea creditarii clientilor neacoperiti de servicii bancare traditionale.

"Noua companie, o Institutie Financiara Nebancara (IFN) creata in conformitate cu legislatia romaneasca, va oferi micro-credite si consultanta in vederea creditarii clientilor neacoperiti de servicii bancare traditionale, precum si micilor antreprenori din zonele rurale si din orasele mici, prin intermediul a zece birouri regionale care acopera 21 de judete", se arata intr-un comunicat al bancii.

Compania va fi detinuta in proportie de 49% de good.bee Holding si 51% de CDE, aceasta urmand sa ofere creditare pentru activitati in agricultura, comert, productie mica sau servicii. Plafonul maxim de creditare este de 50.000 de euro pentru o perioada ce nu poate depasi 5 ani.