ZF 24

Erste incheie cu o zi mai devreme oferta de actiuni

16.11.2009, 19:26 18

Actionarii Erste Group, actionarul majoritar al BCR, au subscrisdoar 62% din actiunile pe care banca austriaca le-a scos la vanzarein vederea majorarii capitalului social, a anuntat, luni,institutia bancara. Astfel, actionarii bancii sau cei care aucumparat de la acestia drepturile de subscriere, au cumparat 37milioane de actiuni.

Pretul la care actiunile vor fi preluate de investitori nu afost inca facut public, fiind limitat la 32 de euro/actiune inprospectul ofertei. Reprezentantii Erste au declarat ca detaliiprivind pretul vor fi facute publice in cursul noptii, insa sursecitate de Reuters afirma ca acesta va fi de 30 euro/actiune, ceeace ridica valoarea sumei atrase de Erste la 1,1 miliarde euro.Actiunile Erste au incheiat in scadere cu 5% la Bursa din Viena, laaproximativ 29 euro/actiune.

Reprezentantii Erste au mai anuntat luni ca incheie cu o zi maidevreme oferta de actiuni in care titlurile care nu au fostcumparate de actionarii bancii urmau sa fie oferite pe mai multepiete de capital printre care Austria, Cehia, Romania si StateleUnite.

Capitalul atras de grupul austriac in urma ofertei s-ar putearidica la aproximativ 1,8 miliarde euro. Fundatia Erste, careinainte de aceasta majorare de capital detinea o participatie de31% din actiuni, nu a subscris actiuni noi, avand deja datorii decirca un miliard de euro. Ca atare, cota sa urmeaza sa scada lacirca 26% din capitalul Erste, in timp ce spaniolii din grupul LaCaixa si-o majoreaza de la 5% la 10%, in contul drepturilor desubscriere ale Fundatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO