ZF 24

Cum poate ingropa revenirea economica a Germaniei alte state

Cum poate ingropa revenirea economica a Germaniei alte state
19.03.2010, 11:32 17

Glasbau Hahn ar putea fi cu usurinta confundat cu unul dintreservice-urile sau magazinele de instalatii care predomina intr-unfost cartier industrial aflat la cativa kilometri de cartierulfinanciar al Frankfurtului. Producatorul de sticla - o afacere defamilie, cu 140 de angajati, fara a-l socoti pe nepotul Hahn careconduce operatiunile, este insa un exemplu perfect de companie micasi foarte bine orientata, din categoria celor care ar puteapropulsa Germania din nou pe orbita cresterii economice.

Paradoxul este ca tocmai asemenea companii fac viata dificilapentru partenerii Germaniei din Uniunea Europeana. Glasbau Hahneste o companie multinationala in miniatura, care face peste 60%din cifra de afaceri in exteriorul tarii si care domina ingusta,dar foarte profitabila sa nisa: piata globala de cutii de sticlapentru exponatele din muzee.

Pe masura ce Glasbau Hahn si mii de alti mici exportatorigermani isi revin dintr-un 2009 dramatic, ei dau Uniunii Europeneacel atat de necesar impuls de crestere. Din nefericire, o parte asuccesului lor se realizeaza in dauna unor tari ca Grecia, Spaniasi Portugalia.

Cititi mai multe despre problemele pe care revenirea economica aGermaniei le poate aduce Uniunii Europene pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO