ZF 24

Cum îşi investeşte banii proprii şeful Raiffeisen Asset Management, managerul care are pe mână economii de 4 miliarde de lei de la 48.000 de români

Autor: Octavian Calei, Roxana Pricop

10.10.2013, 00:08 1652

Mihail Ion, 37 de ani, preşedintele societăţii de administrare a fondurilor de investiţii Raiffeisen Asset Management, cu active în gestiune de 4,1 miliarde de lei, are peste jumătate din economiile proprii investite în instrumente purtătoare de dobândă, precum titluri de stat, obligaţiuni şi fonduri conservatoare. Restul din activele proprii sunt plasate în acţiuni şi în mărfuri, precum petrolul.

De la conducerea Raiffeisen Asset Management, Mihail Ion supervizează modul în care sunt administrate fondurile mutu­ale marca Raiffeisen care au strâns 4,1 miliarde de lei de la peste 48.000 de investitori. Raiffeisen AM este al doilea administrator de fonduri mutuale din România, cu o cotă de piaţă de 32% din activele totale de 12 miliarde de lei.

„Reuşesc să economisesc lunar o sumă de bani pe care o investesc. În afară de suma economisită lunar, am şi plasamente pe termene mai lungi de timp. Având în vedere vârsta pe care o am, îmi permit să îmi asum perioade de deţinere mai lungi şi riscuri mai mari. Peste jumătate din portofoliul meu personal este alocat în instrumente purtătoare de dobândă în lei şi în euro, cu maturităţi mari precum titluri de stat, depozite bancare şi fonduri conservatoare, apoi în acţiuni şi în fonduri de acţiuni. Am expunere şi pe mărfuri precum petrol. Am avut şi investiţii în aur prin produse structurate, categorie de active care în prezent nu este disponibilă investitorilor în fonduri mutuale“, a spus preşedintele Raiffeisen Asset Management la emisiunea ZF Live de miercuri 9 octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO