Burse - Fonduri mutuale

Bogdan Câmpianu s-a mutat de la Raiffeisen Capital&Investment la EY România

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Claudia Medrega

07.10.2013, 21:00 1175

Bogdan Câmpianu (foto), care a condus timp de şapte ani departamentul de pieţe de capital al Raiffeisen Capital&Investment, este noul director executiv al echipei de Corporate Finance de la compania de audit şi consultanţă EY România. Câmpianu a participat la tranzacţii importante de pe piaţa românească şi la unele dintre cele mai mari listări pe bursă din România.

El a lucrat mai mult de nouă ani la Raiffeisen Capital&Investment, din care în ultimii şapte ani ca membru în consiliul director şi ca lider al departamentului pieţe de capital. Bogdan Câmpianu a coordonat echipa implicată în oferta publică secundară a Transgaz (2013), listarea Fondului Proprietatea (2011), precum şi în alte tranzacţii importante.

Totodată, el a fost implicat şi în tranzacţii de tip M&A, precum achiziţia diviziei de retail a Citibank de către Raiffeisen Bank şi la achiziţia Delaco de către Bongrain. La EY România Câmpianu se va ocupa de serviciile pentru fuziuni şi achiziţii (M&A) şi servicii de asistenţă în obţinerea de finanţare şi atragerea de capital, urmând să fie implicat şi în dezvoltarea serviciilor EY specifice pieţelor de capital, potrivit informaţiilor transmise de compania de audit şi consultanţă.

Câmpianu este al doilea membru al echipei Raiffeisen Capital&Investment care pleacă în acest an, după Emilian Dobran, directorul de tranzacţionare. Dobran a preluat recent funcţia de director general al firmei de brokeraj Transilvania Capital.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO